,
Om prettig in een stad te kunnen wonen en verblijven is het belangrijk dat er te midden van de Reuring ook momenten van Rust en bezinning zijn. Toegankelijke kunst is daarbij een belangrijk ingrediënt.
Ervaar de schoonheid van Rotterdam

Download gratis de Rotterdam Routes app en vind hier een nieuwe, bijzondere route: Galeries, Kunst en Stadse Schoonheid. Rotterdam heeft er op deze manier een nieuw museum bij, met als digitale tourguide Ernest van de Kwast.

De hele stad is een museum!

Initiatiefnemer van deze route is Wibo van Gennip (Rust in de Reuring: in de reuring van alledag momenten van rust creëren). Hij vond het tijd voor een route waarin de Stadse Schoonheid zich van haar beste kant zou laten zien. Zoals Van Gennip aangeeft:  ‘Eigenlijk is de hele stad een toegankelijk mooi museum vol schoonheid’. Daarbij vond hij het vooral belangrijk dat de route voor iedereen interessant maar ook laagdrempelig moest blijven. Met lekkere koffie onderweg levert dat een totaalbeleving. Met auteur, columnist, presentator en gelegenheidstourguide Ernest van der Kwart als kers op de taart!

Op stap met Ernest van der Kwast

Deze bijzondere route is onderdeel van de app 'Rotterdam Routes'. Digitale tourguide Ernest van de Kwast neemt je mee langs een aantal geweldige galerieën en bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte. Ook is er onderweg alle ruimte voor koffie, taart of bezoek aan een modeontwerper. De deelnemer bepaalt zelf het moment, het startpunt en lengte van de route, want de route is geheel digitaal en dus ook coronaproof.

De route - Galeries, Kunst en Stadse Schoonheid

Genoeg te zien

De deelnemende galeries hebben een open window naar de straat! Toegankelijker kan het niet. Zie ook het intro-filmpje