RustindeReuring
Rust

Galeries, Kunst en Stadse Schoonheid

Om prettig in een stad te kunnen wonen en verblijven moeten er te midden van de reuring ook momenten van rust, bezinning en ‘genieten van al het mooie ‘ te vinden zijn. Toegankelijke kunst is daarbij een belangrijk ingredient. 

Ervaar de schoonheid van Rotterdam

De hele stad is een museum!

Initiatiefnemer van deze route is Wibo van Gennip (van stichting Rust in de Reuring -  in de reuring van alledag momenten van rust creëren). Hij vond het tijd voor een route waarin de stadse schoonheid zich van haar beste kant zou laten zien. Zoals Van Gennip aangeeft:  ‘Eigenlijk is de hele stad een toegankelijk mooi museum vol schoonheid’. Daarbij vond hij het vooral belangrijk dat de route voor iedereen interessant maar ook laagdrempelig moest blijven. Met lekkere koffie onderweg leverde dat een totaalbeleving. Met auteur, columnist, presentator en gelegenheidstourguide Ernest van der Kwart als kers op de taart!

Op stap met Ernest van der Kwast

Rotterdam Routes lanceert weer een nieuwe route. Dit keer word je meegenomen door Ernest van de Kwast langs een aantal geweldige galerieën en bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte. Overigens is er onderweg alle ruimte voor koffie, taart of bezoek aan een modeontwerper.  De deelnemer bepaalt zelf het moment, het startpunt en lengte van de route, want de route is geheel digitaal en dus ook coronaproof.

De route

Genoeg te zien

De route loopt via de Mathenesserlaan, Schietbaanstraat en Nieuwe Binnenweg, Schietbaanstaat naar de Blekerstraat, Witte de Withstraat en Westersingel. Onderweg komen we langs 19 galeries, modeateliers en stadse pracht. Zoals onder andere de galeries MAMA,  Contour, Tent, Zerp, Frank Taal en Cokkie Snoei, modeateliers Van der Vlies en Koers, Joline Jolink en staan we even stil in het Museumpark.

Ook de deelnemende galeries hebben een open window naar de straat! Toegankelijker kan het niet.