,

Wibo van Gennip

- Foto: Jan Nass
Wibo van Gennip is gegrepen door het thema Rust in de Reuring in het alledaagse leven. Toegankelijke kunst in de openbare ruimte is zijn passie!
Méér aandacht voor Rust & Stilte is belangrijk

Aanleiding

De maatschappij wordt steeds hectischer, met name in de grote steden. Onze stresscultuur lijkt bijna vanzelfsprekend.

Op een drukke dag soms even een moment van rust nemen, door bijvoorbeeld even 'uit de hectiek' te stappen, kan een grote impact hebben op de beleving van die dag. Op een druk punt van de stad verleid worden om ‘even in de rust te stappen‘ heeft eenzelfde filosofie. Toegepaste kunst in de openbare ruimte heeft in potentie deze mogelijkheden.

Passie

Wibo heeft een grote passie voor architectuur, kunst en de beleving van de openbare ruimte. En hij is daarnaast minder-stress coach. Hij houdt van Rotterdam en de reuring, maar ziet ook de noodzaak van de rust in die reuring! Bovenstaande heeft hij gecombineerd in de oprichting van de stichting ‘Rust in de Reuring’.

Hij is van mening dat kunst & cultuur een maatschappelijke inslag kan hebben, met thema’s zoals onder andere ‘stress, rust en stilte’. Zijn uitdaging is om de stad te verrijken met plekken - rust midden in de reuring - met zo’n kunst & cultuur karakter.

Interview

Wil je meer te weten komen over Wibo? Lees dan hier het interview: Van wie is de stad? Van jou!