,
Om prettig in een stad te kunnen wonen en te verblijven moeten er nabij de reuring ook plekken met rust te vinden zijn.

Ontdek de RUST van Rotterdam.

Rust is belangrijk in deze gestreste maatschappij. Ons leven wordt, net als het centrum van Rotterdam, steeds drukker. Hoe vinden we rust mídden in deze reurige stad?

Het centrum kent nog genoeg (soms nog onontdekte) stilte en rust. Hiervoor hebben we de ‘Rust in de Reuring Route Rotterdam’ ontwikkeld. Deze route laat je de rust in de reuring van het centrum ervaren en laat je 16 rustlocaties zien.

Hier ziet u een stukje van de routekaart.

Ervaar de 'RUST in de Reuring Route door Rotterdam'

Loop en beleef de Rust in Reuring Route en laat je verrassen door de Rust in de reuring van de het centrum.

Je kan deze route lopen aan de hand van de te downloaden routekaart, die naast de kaart ook extra informatie en foto’s bevat. Op erg veel plaatsen in de stad ligt - vanaf 1 juli - de fysieke kaart. U kunt deze kaart, voordat u gaat wandelen, bijvoorbeeld ophalen bij Rotterdam Tourist Info en de Centrale Bibliotheek.

Ik ben de stad op een heel andere manier gaan beleven

Aan de Veerhaven vergeet je bijna de drukke stad. Bootjes komen en gaan, het water kabbelt en je kan de rust in alles voelen. De tijd lijkt even stil te staan. Je ziet zelfs nog historische schepen met zeilen!

Als je door de historische tuin Schoonoord loopt, waan je je even in een soort sprookjesbos. Je bevindt je vlak naast de drukke Westzeedijk. Maar zodra je de poort doorloopt, voel je alleen nog maar de rust.

Tijdens het bombardement bleef de Westersingel gespaard, waardoor je de geschiedenis van de stad hier nog altijd proeft. De groene oevers, de architectuur en de fraaie brug maken dit een prachtige rust locatie.

Vanaf het Leuvehoofd heb je een prachtig uitzicht over de Erasmusbrug en de Maas. De siergrassen en bloeiende planten zijn naar ontwerp van Piet Oudolf en lopen door in het Boompjes park verderop.

Begeleide tours

Er bestaat de mogelijkheid van begeleide ‘RUST in de Reuring’ tours. Deze tours zijn opgedeeld in twee verschillende soorten:

Algemene tours: Voor particulieren of bijvoorbeeld bedrijfsuitjes.
Specifieke tours: Voor organisaties en professionals - inclusief de werkcontext

Voor meer informatie over de begeleide tours, klik hier.

Achtergrondinfo

Deze routekaart is mede tot stand gekomen door:

Lisa Brustolin - graphic design - architectenbureau Powerhouse Company

Sebastian van Damme - fotografie - www.sebastianvandamme.nl

Nina Vermeulen - tekst - ninavermeulen@live.nl