Om prettig in een stad te kunnen wonen en te verblijven moeten er nabij de reuring ook plekken met rust te vinden zijn.
Beleef de rust van Rotterdam

Ontdek de rust van Rotterdam.

RUST is belangrijk in deze gestreste maatschappij. Ons leven wordt, net als het centrum van Rotterdam, steeds drukker. Hoe vinden we rust middenin deze reurige stad?

Rotterdam bruist! De stad én haar inwoners worden steeds drukker. Meer bewoners en bezoekers, meer horeca, winkels en evenementen. Toch is er ook heel veel rust te vinden in het centrum. Denk aan een plein, een verstilde straat, een parkje of een groene singel. Als je er op let kom je ook op drukke plekken, rust tegen!

De binnenstad kent genoeg (soms nog onontdekte) stilte en rust. Hiervoor hebben we de ‘Rust in de Reuring Route Rotterdam’ ontwikkeld. Deze route laat je de rust in de reuring van het centrum ervaren en laat je die onbekende rust plekken zien.

Ondanks de drukke verkeerswegen, zijn er nog veel stille gebieden in de binnenstad

Ervaar de 'RUST in de Reuring Route door Rotterdam'

Loop en beleef de Rust in Reuring Route en laat je verrassen door de Rust in de reuring van de het centrum.

Je kan deze route lopen aan de hand van de bijgevoegde kaart met info (dit is nog een concept-versie). Op erg veel plaatsen in de stad ligt de fysieke kaart. Oa bij Rotterdam Tourist Info en de Centrale Bibliotheek.

Ik ben de stad op een heel andere manier gaan beleven

Aan de Veerhaven vergeet je bijna de drukke stad. Bootjes komen en gaan, het water kabbelt en je kan de rust in alles voelen. De tijd lijkt even stil te staan. Je ziet zelfs nog historische schepen met zeilen!

Als je door de historische tuin Schoonoord loopt, waan je je even in een soort sprookjesbos. Je bevindt je vlak naast de drukke Westzeedijk. Maar zodra je de poort doorloopt, voel je alleen nog maar de rust.

Tijdens het bombardement bleef de Westersingel gespaard, waardoor je de geschiedenis van de stad hier nog altijd proeft. De groene oevers, de architectuur en de fraaie brug maken dit een prachtige rust locatie.

Vanaf het Leuvehoofd heb je een prachtig uitzicht over de Erasmusbrug en de Maas. De siergrassen en bloeiende planten zijn naar ontwerp van Piet Oudolf en lopen door in het Boompjes park verderop.

Begeleide tours

Er bestaat de mogelijkheid van begeleide ‘RUST in de Reuring’ tours. Deze tours zijn opgedeeld in twee verschillende soorten:

Algemene tours: Voor particulieren of bijvoorbeeld bedrijfsuitjes.
Specifieke tours: Voor organisaties en professionals - inclusief de werkcontext

Algemene tours

Bij deze tours loop je de route met een gids. Deze tours zijn bedoeld voor particulieren, toeristen en andere mensen die het leuk vinden om de route begeleid in groepsverband te lopen. De gids laat je niet alleen de rust-locaties zien, maar besteedt ook expliciet aandacht aan de concrete RUST ervaringen, midden in de reuring. De minimale groepsgrootte waarmee je je hiervoor kunt aanmelden is in principe 9 mensen.

Voor deze tours kun je contact opnemen met Jan Nass. info@jannass.nl jannass.nl

Specifieke tours

De specifieke tours zijn vooral bedoeld voor bedrijven of organisaties, zoals bijvoorbeeld professionals in het onderwijs of de gezondheidszorg, of beleidsmedewerkers, teams en managers. In deze tour neemt Wibo van Gennip (oprichter ‘Rust in de Reuring’ en minder-stress coach) jullie mee langs de rustlocaties van de route.

Hierbij ligt de focus op het ervaren van concrete RUST momenten, midden in de reuring. Met de vertaalslag naar ‘Hoe vind ik rust in de alledaagse drukte / stress’? Er wordt specifiek gekeken naar de beroepscontext van jullie team. Er is ruimte om ervaringen te delen en gesprekken te voeren over hoe je meer rust kunt vinden in de reuring van jullie werkomgeving. Hierbij is maatwerk natuurlijk mogelijk. Heb je hier vragen over, of heb je interesse? Neem dan contact op met tour@rustindereuring.nl

Achtergrondinfo