Op de Schiedamsevest - een straat met veel verkeer - heeft de Bakkerswinkel - aan de straatzijde - een terras.

Dit terras ademt van nature al een beetje 'Rust in de Reuring’ uit. Deze sfeer is nog geintensiveerd door op de lange bank een 5 tal ‘Rust in de Reuring’ kussentjes toe te voegen. Dit project is uitgevoerd door studenten Fashion van Albeda Beauty & Fashioncollege.

Bezoekers: wat een warme en rustgevende uitstraling

Kussentjes project Bakkerswinkel

Het doel van de Stichting ‘Rust in de Reuring’ is om midden in de drukte / reuring van alledag momenten / plekken van Rust te creëren.

Dat is iets dat de horeca ook nastreeft. Dit project is ontstaan in een gesprek tussen Paul Roozen - eigenaar van de Bakkerswinkel - en Wibo van Gennip van 'Rust in de Reuring’, tevens een frequent bezoeker van dit terras. Ze kwamen tot de conclusie dat ze allebei hetzelfde erg belangrijk vinden

'Momenten van rust' zijn essentieel in deze stressy tijden ...

Het idee ontstond om maatwerk kussentjes voor deze locatie te ontwerpen. Een kussen nodigt sowieso uit om even te stoppen met de reuring en een moment van rust te nemen. Door voor een mooi design ( kunst ) te kiezen met een rustgevende uitstraling wordt dit effect van Rust alleen nog maar versterkt.

Het gaat dus om functionele kunst, die aansluit bij waar de bakkerswinkel voor staat ( bakker - graan ) én met een mooie en tegelijk rustgevende uitstraling. Het Albeda Beauty & Fashioncollege - was zeer geïnspireerd door dit idee. En gemotiveerd om dit in het kader van een leerwerktraject voor hun studenten uit te voeren. Voor het resultaat: zie de foto’s. 

De bezoekers reageren zeer positief op deze 'Rust in de Reuring' kussentjes. Mooi én Rustgevend! En ook de studenten van het Albeda college zijn zeer blij en trots met het resultaat van hun werk: een combinatie van Art & Craft.