RustindeReuring
Rust

Doel & Activiteiten

Leuvehoofd aan de voet van de Erasmusbrug - Foto: Jan Nass

We leven in een gestreste maatschappij. In de grote steden, zoals bijvoorbeeld Rotterdam, wordt het almaar drukker.

Wij vinden dat kunst en cultuur ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om op belangrijke thema’s als bijvoorbeeld ‘stress, rust en stilte’ hun licht te laten schijnen.

Doel

De Stichting Rust in de Reuring heeft als doel het stimuleren en/of nemen van laagdrempelige kunst en cultuur initiatieven, die focussen op o.a. de thema’s stress, rust en stilte.

Kunst en cultuur activiteiten

De volgende activiteiten zijn manieren om het doel te bereiken. De focus ligt in eerste instantie op fysieke ingrepen in de openbare ruimte.

Prijsvraag

Het organiseren van een meerjarige prijsvraag ‘Rust in de Reuring’. Centrale vraag van deze prijsvraag is: Hoe creëeren we plekken met rust midden in de inmiddels dynamische (binnen)stad van Rotterdam door fysieke interventies op het gebied van kunst, architectuur en landschapsarchitectuur?

Kunstprojecten

Het stimuleren van initiatieven en projecten (fysieke ingrepen in de openbare ruimte) van kunstenaars, vormgevers en andere creatieve denkers, die een duidelijke relatie hebben met het doel.

Culturele programma's

Het stimuleren, initiëren en aanbieden van verschillende culturele en/of kunstprogramma’s, zo mogelijk voor verschillende doelgroepen, die een duidelijke relatie hebben met het doel. Voorbeelden hiervan zijn: zgn stilte wandelingen (beleef de stilte van Rotterdam), een kunstroute door het centrum, culturele programma's voor scholen.

Wat gaan jullie eigenlijk concreet doen?!

In 2020 doen we het volgende

  • De prijsvraag, voorbereiding
  • Een concreet kunstproject
  • Een stilte wandeling: ’Beleef de stilte van Rotterdam’
  • Opzetten van een kunstroute

en daarnaast:

  • Nieuwsbrief en start sociale media
  • Fondsen werving: voor met name de prijsvraag
  • Orientatie: aansluiten bij bestaande initiatieven

2021-2024

2020 is verkennend jaar. Eind 2020 volgt een gedetailleerder plan voor de komende jaren. Eind 2020 is er ook meer duidelijkheid over subsidie-gevers. En de start van de prijsvraag.

Zie verder het beleidsplan

Meer weten?

Wil je meer weten over de Stichting Rust in de Reuring (KvK 76674584 - Fiscaal Nr. 8607.39.776) ? Stuur een e-mail naar: info@rustindereuring.nl