RustindeReuring
Rust

Doel & Activiteiten

Leuvehoofd aan de voet van de Erasmusbrug - Foto: Jan Nass

We leven in een samenleving waar het, met name In de grote steden zoals bijvoorbeeld Rotterdam, almaar drukker wordt.

Doel

De Stichting Rust in de Reuring heeft als doel het stimuleren en/of nemen van laagdrempelige kunst en cultuur initiatieven, die focussen op o.a. de thema’s stress, rust en stilte.

Kunst en cultuur activiteiten

De volgende activiteiten zijn manieren om het doel te bereiken. De focus ligt in eerste instantie op fysieke ingrepen in de openbare ruimte.

Het eerste kunstwerk komt op de Groene Hilledijk
Podium

Kunstprojecten

Het stimuleren van initiatieven en projecten (fysieke ingrepen in de openbare ruimte) van kunstenaars, vormgevers en andere creatieve denkers, die een duidelijke relatie hebben met het doel. Ons eerste kunstwerk komt op de Groene Hilledijk

Culturele programma's

Het stimuleren, initiëren en aanbieden van verschillende culturele en/of kunstprogramma’s, zo mogelijk voor verschillende doelgroepen, die een duidelijke relatie hebben met het doel. Voorbeelden hiervan zijn: zgn stilte wandelingen (beleef de stilte van Rotterdam), een kunstroute door het centrum, culturele programma's voor scholen.

Prijsvraag

Het organiseren van een meerjarige prijsvraag ‘Rust in de Reuring’. Centrale vraag van deze prijsvraag is: Hoe creëeren we plekken met rust midden in de inmiddels dynamische (binnen)stad van Rotterdam door fysieke interventies op het gebied van kunst, architectuur en landschapsarchitectuur?

Wat doen jullie eigenlijk concreet?!

In 2020 doen we het volgende:

  • Een concreet kunstproject, zie Groene Hilledijk
  • Een stilte wandeling: ’Beleef de stilte van Rotterdam’
  • Opzetten van een kunstroute
  • De prijsvraag, voorbereiding

2021-2024

2020 is verkennend jaar. Eind 2020 volgt een gedetailleerder plan voor de komende jaren.

Zie verder het beleidsplan

Meer weten?

Wil je meer weten over de Stichting Rust in de Reuring (KvK 76674584 - Fiscaal Nr. 8607.39.776) ? Stuur een e-mail naar: info@rustindereuring.nl